Wayfinding ziekenhuizen

Wayfinding ziekenhuizen

Bewegwijzering in zorginstellingen? Reclasign!

Een doolhof, zo worden ziekenhuizen vaak ervaren. Al die afdelingen, al die gangen, al die kamers. En je wilt maar één ding. Weten waar je moet zijn... Weten welke kant we op moeten, dat is wat we willen wanneer we het ziekenhuis binnenlopen. Waar moet ik heen voor mijn afspraak? Waar is de kamer van degene die ik wil bezoeken? Dat is de vraag en dat moet in één oogopslag te zien zijn. Dat is bewegwijzering.

En dat noemen we ook wel 'Wayfinding', het vinden van je weg. Niets meer en niets minder. Eenvoud voor een efficiënte doorstroming. Daar gaat het om bij bewegwijzering in zorginstellingen. Meer weten? Vraag het ons. We zijn dé specialist.

Routing met zorg

Wat het ziekenhuis betreft begint de zoektocht van een bezoeker met het vinden van een parkeerplek. En vervolgens: Wat is het juiste gebouw en waar is de ingang. Eenmaal binnen wil je dat bezoekers zich eenvoudig van de entree naar de juiste afdeling en vervolgens de juiste kamer kunnen bewegen. Al met al een best flinke opgave, maar zeker niet onmogelijk. Heldere bewegwijzering zorgt voor overzicht. Wat hierbij van belang is, is dat er rekening gehouden wordt met de emoties van de bezoekers. Spanning, stress, angst zijn veelvoorkomende gevoelens van de bezoekers.

No items found.

Het juiste Wayfinding ontwerp in zorginstellingen

Creëer eenheid en overzichtelijkheid in het ontwerp van de bewegwijzering. Zorg dat één duidelijke stijl op iedere aanduiding, door het gehele ziekenhuis wordt gebruikt. Hoe je dit doet? Eenduidig gebruik van duidelijke taal en iconen, de plek van de aanduidingen, de gebruikte kleuren en hun contrast. FDS is ervaren in het hanteren van de juiste kleurencombinaties en pictogramgebruik. Tijdens het maken van het ontwerp houden wij rekening met de kijkhoek van de bezoeker en andere bepalende factoren.

Interieur signing in ziekenhuizen

Echter het oog én het gevoel willen ook wat. Een gastvrij ontvangst, een fijne sfeer en misschien zelfs het gevoel van thuis. Of het nu gaat om verzorgings- en verpleeghuizen, ziekenhuizen of bijvoorbeeld woongroepen voor mensen met een beperking. De combinatie van passende bewegwijzering en signing zorgt voor een prettige en levendige omgeving waar bewoners en patiënten zich in thuis voelen. Het creëert daarnaast als bonus een plezierige werkomgeving voor de medewerkers.

Onze werkwijze

Prioriteit nummer één als het gaat om de inrichting van de gebouwen in de zorg, is hygiëne en veiligheid. Dat is altijd zo geweest en zal zo blijven. Bewegwijzering is belangrijk. Snel de juiste weg vinden om onrust en stress te voorkomen. Met meer dan 20 jaar ervaring in de branche is onze kennis- en kunde groot. We zijn scherp en alert en bovendien werken wij met respect op locatie om het project zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Neem contact op met onze specialisten. We lopen graag een rondje door het pand om te punten te bepalen en de mogelijkheden te bespreken.

No items found.
Neem #contact met ons op!

Mail ons je wensen en ontvang
een supersnelle offerte:

Eerst even sparren?

Bel ons direct op dit nummer

Selina Free D Sign
Neem #contact met ons op!

Meer informatie of direct een prijs nodig? Bel of mail Jur!

Jur
Verkoop binnendienst

Bel me direct op dit nummer

Selina Free D Sign
Neem #contact met ons op!

Meer informatie of direct een prijs nodig? Bel of mail Ewout!

Ewout
Verkoop binnendienst

Bel me direct op dit nummer

Selina Free D Sign
De meest gestelde vragen over
Wayfinding ziekenhuizen
staan hier. Plus de antwoorden uiteraard ;)

Staat jouw vraag er niet tussen? Mail ons dan even!

Wat is wayfinding?
Wat is het verschil tussen wayfinding en bewegwijzering of signage?
Waarom wayfinding?
Hoe veel bewegwijzering zet ik in?
Wat is de beste plek voor bewegwijzering?
Mag ik bewegwijzering aanbrengen rondom mijn pand?
Welke instrumenten kun je inzetten voor bewegwijzering?
Hoe geef ik de bewegwijzering de juiste kleur, hoogte en vorm?
Kan ik op mijn bewegwijzering gebruik maken van tekst én icoontjes?

NEEM #CONTACT MET ONS OP!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat.

Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Offerte aanvragen

Dank je wel! Je aanvraag is ontvangen. We nemen spoedig contact op.
Oops! Er ging iets mis met het invullen van het formulier
meld je aan voor onze nieuwsbrief

We beloven je alleen maar leuke en interessante mails te sturen!

Bedankt voor je aanmelding!
Oeps, er is iets fout gegaan met het verzenden van het formulier, probeer het opnieuw

Reviews van onze klanten

Onze onafhankelijke reviews worden verzameld via: