bmw x5 met metallic wrap voertuig wrappen

WAYFINDING

Altijd de weg vinden? Dat is wayfinding, ook wel bewegwijzering of signage genoemd...

Wayfinding? Niet zoeken, maar gevonden worden! Altijd de weg vinden? Dat is wayfinding, ook wel bewegwijzering of signage genoemd… Het geeft een duidelijke route voor je bezoekers. Snel en veilig van A naar B. Daar gaat het om.

Het geven van de juiste informatie, op het juiste moment én op de juiste plek is cruciaal. Het geldt niet alleen voor bewegwijzering buiten, maar zeker ook binnen. Wanneer we eenmaal op een adres zijn aangekomen en naar binnen gaan, willen we ook daar gelijk zien waar we verder moeten.

WAAROM WAYFINDING? 

Letterlijk vertaald, betekent wayfinding ‘de weg vinden’ of ‘navigeren’. Gaat dit niet goed, dan verdwalen we. En om dat verdwalen te voorkomen geven we aanwijzingen met behulp van bewegwijzering. Klinkt logisch. Toch?

Het vinden van de weg begint al thuis vlak voordat je op pad gaat ga je op zoek naar het adres waar je naar toe moet. Wayfinding bestaat uit drie stappen:

  1. als eerste zoek je naar informatie over de mogelijke routes, de snelste, kortste of veiligste
  2. daarna volgt de keuze voor de meest passende route
  3. om tot slot deze route daadwerkelijk af te leggen naar de eindbestemming


BEWEGWIJZERING = VISITEKAARTJE

Maar het kan zoveel meer zijn. De bewegwijzering in je pand kun je inzetten als extra reclame-uiting, maar laat het ook een beleving zijn voor diegene die je pand bezoeken. Kortom geef je visitekaartje af met je bewegwijzering! Je krijgt tenslotte maar één kans voor die eerste verpletterende indruk.


BUITENBEWEGWIJZERING

Minder gezoek en meer veiligheid. Bewegwijzering zorgt voor meer efficiency rondom je bedrijfspand. Duid aan en wijs de weg naar een parkeerplek voor bezoekers of de entree.

Er zijn verschillende soorten bewegwijzering om in te zetten rondom je pand. Van een (verlichte) zuil bij de entree tot een stijlvol adres- of parkeerbord. Laat bewegwijzering een gastvrij visitekaartje zijn van je bedrijf!

Graag denken wij met je mee hoe je bewegwijzering het meest passend kunt inzetten binnen je externe signing en buitenreclame.


Bewegwijzering in parkeergarages

Weten welke kant we op moeten, dat is wat we willen wanneer we een parkeergarage inrijden. Wat is de route en waar is een plekje. Hoe verlaat ik lopend de garage en hoe weer rijdend. Al die dingen moeten in één oogopslag te zien zijn. Dat is bewegwijzering.

Maar vergeet niet dat het oog, nadat de auto is geparkeerd, meer wil. Geen donkere omgeving, maar een beleving. Een lust voor het oog, ook dat kunnen parkeergarages zijn. Zeker weten.

Bewegwijzering in ziekenhuizen

Een doolhof, zo worden ziekenhuizen vaak ervaren. Al die afdelingen, al die gangen, al die kamers. En je wilt maar één ding. Weten waar je moet zijn...

Weten welke kant we op moeten, dat is wat we willen wanneer we het ziekenhuis binnenlopen. Waar moet ik heen voor mijn afspraak? Waar is de kamer van degene die ik wil bezoeken? Dat is de vraag en dat moet in één oogopslag te zien zijn. Dat is bewegwijzering.


Bewegwijzering op luchthavens?

Niets zo belangrijk dan je weg te vinden op een luchthaven. Waar is de incheck, waar de bagageband, waar vind ik mijn lief die ik kom ophalen en waar vind ik mijn auto terug op dat immens grote parkeerterrein. Maar vooral : waar is mijn vliegtuig!

En dat dat in alle talen, of liever op zo een manier dat welke taal iemand ook spreekt het in één oogopslag duidelijk is door het icoon of beeld dat is gebruikt. Weten welke kant we op moeten, dat is wat we willen.

Bewegwijzering in winkelcentra?

Waar is de bloemwinkel? En de drogist? En waar kunnen we tussen het shoppen door lekker lunchen? Dat willen we weten wanneer we een winkelcentrum binnenlopen.

We willen weten welke kant we op moeten en hoe we het snelste bij de uitverkoop komen ;) Kortom, we willen de weg weten. De route. En dan het liefste in één oogopslag.

Bewegwijzering in openbare gebouwen?

Weten welke kant we op moeten, dat is wat we willen wanneer we het gemeentehuis of een museum binnenlopen. Wat is de juiste route. Waar is de balie? En waar vind ik de garderobe?

We willen weten waar we naar toe moeten lopen. En dat willen we het liefste in één oogopslag zien. Eenvoud is de kracht als het gaat om het vinden van je weg.

Bewegwijzering in kantoor gebouwen?

Waar moet ik me melden? Waar is de receptie? Waar vind ik degene met wie ik een afspraak heb? Weten welke kant we op moeten, dat is wat we willen wanneer we een kantoorgebouw binnen lopen.

Niet verdwalen, maar gewoon snel de route vinden. En die route moet in één oogopslag duidelijk zijn. En moet er strak en professioneel uitzien. In huisstijl. Want de weg wijzen en reclame maken is een ultieme combinatie.

WAYFINDING = MAATWERK

Wayfinding en dus bewegwijzering of signage is maatwerk. Altijd. Dat betekent dat nagenoeg alles mogelijk is. De invoering van een gedegen bewegwijzering is echter complexer dan je denkt. Het is niet zomaar iets, het is een project dat nauwkeurig moet worden uitgevoerd. Zowel bij kleinere als grotere bedrijven. Het is geen sinecure.


Neem #contact met ons op!

Meer informatie of direct een prijs nodig? Bel of mail ons!

Daag onze signmakers maar uit!

Bel direct op dit nummer

Selina Free D Sign

Van ons voor jou : een paar tips voor de optimale inzet van wayfinding:

  1. Start met het maken van een plan van aanpak. Leg hierin alle wensen vast, plus breng in kaart wie je bezoekers zijn en waar ze naar toe moeten. Inventariseer de behoeften en maak een totaaloverzicht van de te plaatsen bewegwijzering.
  2. Zorg ervoor dat de bewegwijzering eenvoudig verwisselbaar is voor het geval er mutaties plaatsvinden.
  3. Zorg voor herkenbaarheid en eenheid. Zorg ervoor dat de ontwerpen van de bewegwijzering conform huisstijl zijn. Bovendien maak je op deze manier extra reclame, naast het feit dat het er strak professioneel uitziet.
  4. Kijk goed naar de hoeveelheid informatie. Hoe meer informatie, hoe moeilijker het wordt en langer het duurt om het te begrijpen. Overweeg het gebruik van pictogrammen.
  5. Hoe goed verlicht zijn de plekken waar de bewegwijzering wordt geplaatst? Check dit en zorg eventueel voor extra verlichting als een bord op een donkere plek hangt.


neem contact op

Meer weten over wayfinding? Neem contact met ons op.

Nóg meet weten over wayfinding en dus over bewegwijzering? Met veel liefde vertellen we je alles over de mogelijkheden. Er zijn namelijk geen onmogelijkheden. Laten we samen een keer een rondje lopen door je pand en op je terrein. We hebben ervaring, weten wat er kan en wat er werkt. We delen dit graag met je.

Ons advies en ons ontwerp? Altijd geheel vrijblijvend. Vul het contactformulier in, of stuur een mail. We reageren snel. Altijd!

Reclasign: dé wayfindingspecialist in Noord-Holland.

Reviews van onze klanten

Onze onafhankelijke reviews worden verzameld via:

meld je aan voor onze nieuwsbrief

We beloven je alleen maar leuke en interessante mails te sturen!

Bedankt voor je aanmelding!
Oeps, er is iets fout gegaan met het verzenden van het formulier, probeer het opnieuw

NEEM #CONTACT MET ONS OP!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat.

Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Offerte aanvragen

Dank je wel! Je aanvraag is ontvangen. We nemen spoedig contact op.
Oops! Er ging iets mis met het invullen van het formulier