Wayfinding & Signing van plan tot uitvoering voor Rijkswaterstaat

Wayfinding & Signing van plan tot uitvoering voor Rijkswaterstaat

Voor het nieuwe kantoor van Rijkswaterstaat verzorgde Reclasign het signing- en bewegwijzeringsplan, plus de uitvoering hiervan.
Wayfinding

Wie het nieuwe hoofdkantoor van Rijkswaterstaat West-Nederland Noord binnenloopt zal zich verwonderen. De duurzame renovatie, op unieke wijze uitgevoerd door BAM Bouw en Techniek, voelt aan als nieuwbouw. Het pand brengt originele elementen en moderne eigenschappen van een kantoor anno 2023 samen. Met daarbij duurzaamheid en circulariteit als uitgangspunt in het bouwproces.

Ons Reclasign projectbureau verzorgde in opdracht van de BAM het signing- en bewegwijzeringsplan, plus de uitvoering hiervan. Best een klus, wanneer een gebouw bestaat uit een parkeergarage, 5 verdiepingen kantoor- en vergaderruimtes, meerdere entrees en verschillende typen bezoekers.

Bewegwijzeringsplan

Efficiënte bewegwijzering en signing aanbrengen in, op en rondom een pand? Het geven van de juiste informatie, op de juiste plek is essentieel. Om te komen tot een gedegen bewegwijzeringsplan voor deze locatie is gestart met het in kaart brengen van het bezoekersprofiel. Wie zijn de verschillende typen bezoekers van het pand? Naar welke bestemmingen binnen het pand zullen zij zich bewegen? In welke mate zijn deze bezoekers bekend met de locatie? Hoe bereiken zij de locatie?

Vervolgens is aan de hand van deze informatie een bezoekersstroomdiagram opgesteld. Tientallen, hier en daar kruisende stromen, lopen door de plattegronden van de verschillende verdiepingslagen. Op de verschillende knoop- en beslispunten is een op maat gemaakt pakket aan signing samengesteld. En dat uiteraard geheel conform de huisstijl richtlijnen van RWS. Ook is rekening gehouden met veiligheid, zowel op gebied van technische ruimtenummering als antidoorloop markering.  

Full service sign pakket

Na oplevering en akkoord op het plan met bijbehorende designs draaide we de productie voor de grote mix aan signing. Eenheid in uitstraling, en dan wel in dé bekende huisstijl van Rijkswaterstaat was het devies.

  • Buitenreclame: lichtreclames, (vol-vrij) zuilen en bebording.
  • Parkeergarage signing: ruimte aanduidingen, plafondborden en een verlichte kubus bij de entree.
  • Indoor signing: Bewegwijzering, vloermarkering, bestickering, ruimtenummering en glasdecoratie in het kader van ITS normering.
Wayfinding: van een gastvrij welkom en efficiënte routing bij de entree...
.. tot een bezoek aan het toilet aangeduid! 

Het Kantoor anno 2023: glazen puien

Het kantoor van nu verandert en dat vraagt om nieuwe manieren van signing. Ruimtenummer borden worden niet meer op gesloten kantoorruimtes aangebracht. De glazen puien van nu vroegen om een nieuwe oplossing. Wij verzonnen deze en maakte ruimtenummer stickers met dubbelzijdige block-out prints. Deze vijflaagse print zorgt ervoor dat dezelfde opdruk leesbaar is te zien aan de binnenkant. Ook hebben wij de puien voorzien van anti doorloopmarkering welke ook als privacyfolie werkt. Een leuk detail is dat het patroon op de glasfolie is gebaseerd op de 8-hoekige vormen welke terugkomen in de architectuur van het pand.

Glasdecoratie voor doorloopbeveiliging was nog nooit zo mooi :-) 

BAM Bouw en Techniek & Reclasign

Bertil Groot, opdrachtgever vanuit BAM Bouw en Techniek, kwam met Reclasign in contact. Voor hun opdrachtgever Rijksvastgoedbedrijf zochten ze een partij voor de invulling van het onderdeel wayfinding en signing. Volledig aangepast op de gebruiker en huisstijl van Rijkswaterstaat.

''Vanuit de BAM hebben wij in nauw overleg met de opdrachtgever en de gebruiker Reclasign bij dit project betrokken voor de Wayfinding. Op basis van de eisen in combinatie met de plattegronden hebben wij samen met Reclasign het ontwerp verder uitgewerkt besproken en gepresenteerd. Uiteindelijk is hier en totaal ontwerp uit naar voren gekomen en gerealiseerd. De samenwerking en de professionele input welke wij tijdens het project hebben mogen ervaren van Reclasign is voor alle betrokkenen als zeer plezierig ervaren.''

De samenwerking en de professionele input welke wij tijdens het project hebben mogen ervaren van Reclasign is voor alle betrokkenen als zeer plezierig ervaren.''

Meer weten over Wayfinding? Neem contact met ons op!

Het vinden van je weg binnen een kantoorgebouw kan soms knap lastig zijn. Waar moet ik mezelf aanmelden? Waar is de receptie? Waar vind ik degene met wie ik een afspraak heb? Op welke verdieping? Weten welke kant we op moeten, dat is wat we willen wanneer we een kantoorgebouw binnen lopen. Zo ook bij Rijkswaterstaat. Bied bezoekers een instant warm welkom met signing en goede bewegwijzering in en rondom je kantoorpand.

Reclasign is de specialist als het gaat om het ontwerpen, produceren en plaatsen van bewegwijzering. Met liefde nemen we het gehele traject van plan tot uitvoering voor je uit handen. Wel zo makkelijk; een specialist met alles in eigen huis.

In samenwerking met:

BAM Bouw en Techniek

De samenwerking en de professionele input is voor alle betrokkenen als zeer plezierig ervaren.

Wayfinding

Bekijk onze laatste projecten

Naar alle projecten

NEEM #CONTACT MET ONS OP!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat.

Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Offerte aanvragen

Dank je wel! Je aanvraag is ontvangen. We nemen spoedig contact op.
Oops! Er ging iets mis met het invullen van het formulier
Neem #contact met ons op!

Meer informatie of direct een prijs nodig? Bel of mail ons!

Daag onze signmakers maar uit!

Bel direct op dit nummer

Selina Free D Sign
meld je aan voor onze nieuwsbrief

We beloven je alleen maar leuke en interessante mails te sturen!

Bedankt voor je aanmelding!
Oeps, er is iets fout gegaan met het verzenden van het formulier, probeer het opnieuw

Reviews van onze klanten

Onze onafhankelijke reviews worden verzameld via: