RECLASIGN duurzaamheid

Groen, groener, groenst. Het liefste zijn we dat laatste. We doen hiervoor ons stinkende best en zijn al aardig op weg.

Met de keuze voor de printers waarmee we werken, de materialen die we gebruiken en het afval dat we produceren maken we doelbewuste keuzes die zowel goed zijn voor ons milieu, als voor de kwaliteit van ons werk. We zijn altijd alert op duurzame productinnovaties in onze reclamemiddelen.

Meer weten? Neem vooral contact met ons op!

Social Return

Reclasign leidt vakmensen op. Het bedrijf werkt nauw samen met diverse onderwijsinstellingen om jaarlijks een zestal (BOL) stageplaatsen te bieden. Deze stageplaatsen worden beschikbaar gesteld vanuit verschillende afdelingen: productie & montage (Allround Signmaker MBO opleiding), de ontwerpstudio (Allround DTP-er en mediavormgever, MBO & HBO opleidingen) en de marketingafdeling (zowel meewerk als afstudeerstages). Ook stelt Reclasign haar bedrijf beschikbaar voor snuffelstages. Een groot deel van de stages lopen uit op een baan. Door deze kweekvijver ontstaat een springplank voor het onderwijs naar het bedrijfsleven!

Innovatie

Het innovatieteam van Reclasign is zeer alert op duurzame innovatie in de markt. Zowel op het gebied van het verduurzamen van de bedrijfsvoering als het product- en dienstenportfolio. Hier houdt het bedrijf haar klanten te allen tijden van op de hoogte. PVC-vrije varianten folie & banners, vlaggen en wanddecoratie gemaakt van gerecyclede PET-flessen en Reboard signing (gerecycled golfkarton) zijn enkele voorbeelden van duurzame alternatieven welke Reclasign momenteel aan haar klanten levert. Door kwartaalmeetings met leveranciers, het jaarlijks bezoeken van vakbeurzen en online platformen blijft het team op de hoogte van ontwikkelingen in de markt.

Afval & circulariteit

Reclasign streeft zo veel mogelijk naar het minimaliseren van de afvalstromen door afvalscheiding en ketensamenwerking. Hiervoor is een circulariteitsplan geschreven waar de tot zo ver mogelijke opties tot recycling van afvalstromen zijn verwerkt. Dit plan is opgesteld in overeenstemming met de huidige leveranciers, waar de nodige overeenkomsten en certificaten reeds zijn overhandigd. Momenteel wordt het plan (gedeeltelijk) uitgevoerd bij projecten op aanvraag. Bovendien wordt er door een afvaldrukpers aanzienlijk minder transport aan afvalverwerking ingelast.

Reviews van onze klanten

Onze onafhankelijke reviews worden verzameld via: