Wayfinding parkeergarages

Wayfinding parkeergarages

Bewegwijzering & signing in parkeergarages? Reclasign

Weten welke kant we op moeten, dat is wat we willen wanneer we een parkeergarage inrijden. Wat is de route en waar is een plekje. Hoe verlaat ik lopend de garage en hoe weer rijdend. Al die dingen moeten in één oogopslag te zien zijn. En dat noemen we ook wel 'Wayfinding', het vinden van je weg. Niets meer en niets minder. Eenvoud is dan ook de kracht als het gaat om het vinden van je weg. Maar vergeet niet dat het oog, nadat de auto is geparkeerd, meer wil.

Met signing in parkeergarages biedt je bezoekers een gastvrij welkom. Geen donkere omgeving, maar een beleving. Er zijn tal van mogelijkheden om efficiënte bewegwijzering aan te brengen in parkeergarages. Verlicht of onverlicht. Borden of stickers. Software of hardware. Bevestigd aan de muur, vloer, of plafonds of gevel. Een lust voor het oog, ook dat kunnen parkeergarages zijn. Echt wel. Meer weten? Vraag het ons. We zijn dé specialist.

Wayfinding producten voor parkeergarages

In- en uitgang signing

De grootste bepalende factor in het succesvol exploiteren van een parkeergarage? Goede vindbaarheid voor bezoekers! Val op vanaf de weg, laat zien dat je er bent. En opvallen? Dat doe je met de entree. Er is veel mogelijk. Voorzie de inrit van een entreeportaal met lichtreclame en informatiedisplays. Plaats een informatiezuil of display met parkeertarieven. Duidt de voetgangers ingangen aan met een (verlicht) bord haaks op de muur. En vergeet vooral niet te zorgen voor eenheid en herkenbaarheid door alle signing in één huisstijl te maken.

Indoor wayfinding

Eenmaal binnen wil de bezoeker zo snel en efficiënt mogelijk van A naar B worden gewezen. Hiervoor wordt veel gebruik gemaakt van parkeerverwijzingsborden. Of het nu een plafondbord is welke de richting naar het volgende dek of welke de voetganger de betaalautomaten helpt te vinden. Of looppaden aangeduid op de vloer met vloermarkeringen. Het werk allemaal mee. Wij leveren een totaalpakket aan parkeergarage bewegwijzering & signing:

  • (digitale) Zuilen
  • Tekst & tariefborden
  • Informatiezuilen
  • Routebebording
  • (verlichte) Plafondborden
  • Wandstickers & vloermarkeringen
  • Apparatuur wrapping/bestickering

Sfeerbeleving signing parkeergarages

Vergeet niet dat het oog, nadat de auto is geparkeerd, meer wil. Geen donkere omgeving, maar een beleving. Een lust voor het oog, ook dat kunnen parkeergarages zijn. Hoe? Met de juiste verlichting en gebruik van frisse kleuren op de wanden en vloer kom je al een heel eind. Echt het verschil maak je met interieursigning als wanddecoratie, glasdecoratie of bijvoorbeeld freesletters. Vooral wanneer alles geheel in jouw huisstijl is.

Digital signage in parkeergarages

Geef je bewegwijzering een upgrade met digital signage. Een display bij de entree kan bijvoorbeeld worden voorzien van aanpasbare advertenties en een telsysteem dat kentekens registreert. Gemak voor de parkeergarage-eigenaar én de bezoeker. Maar ook voor digitale oplossingen als vol-vrij of pijl-kruis displays kun je bij ons terecht

No items found.

Wayfinding plan van aanpak

Voor een gedegen wayfinding plan begin je met het in kaart brengen van de verkeersstromen met de bijbehorende bezoekers in de parkeergarage. Om vervolgens te bedenken hoe deze bezoekers eenvoudig, efficiënt en zelfstandig de weg naar een parkeerplek en de uitgang kunnen vinden. Daarbij worden de meest optimale communicatiepunten en locaties voor bewegwijzering in kaart gebracht: welke bewegwijzering is op welke plek nodig om de bezoeker efficiënt en effectief naar de juiste plek te leiden.

Tenslotte worden producten op basis van de informatie behoefte ontworpen. Voor dit ontwerp wordt gekozen voor een overzichtelijke en herkenbare huisstijl. Zo ontstaat een overzichtelijk en kloppend eindresultaat! Per informatiepunt wordt gekeken wat voor type signing aantrekkelijk is. Dit kan variëren van een eenvoudig bord tot een display met dynamische informatie.

Onze wayfinding experts helpen je graag om het voortraject te verzorgen. Van het plan van aanpak en technische tekeningen tot het lichtplan en het ontwerp. Zo zorgen wij  voor succesvolle wayfinding in jouw parkeergarage!

7 tips voor overzichtelijke bewegwijzering in parkeergarages

1. Met de stroom mee

Begin met het in kaart brengen van de verkeersstromen van bezoekers. Wat zijn de in- en uitgangen? Waar bevinden zich de belangrijke ruimtes? Een verkeersstroomplattegrond is een handig hulpmiddel om dit in kaart te brengen. Bekijk de knooppunten van deze stromen en je hebt de locaties voor de signing te pakken. Bepaal vervolgens welke wayfinding tools je gaat inzetten.

2. Raamwerk

Een totaaloverzicht van de bewegwijzering op een locatie geeft inzicht. Maak een raamwerk met de mogelijke bestemmingen, de benodigde aanduidingen, het grafisch ontwerp en het industrieel ontwerp (de technische aspecten zoals materialen, formaten, montage en lichtplan).

3. Denk aan de bezoeker

Beschrijf ook wie de bezoeker is. Iets wat sterk samenhangt met de locatie van de parkeergarage. Zo is de diversiteit van bezoekers en hun emotionele gesteldheid bij een ziekenhuis anders dan bij een winkelcentrum of bedrijfspand. Door hiermee rekening te houden, scoor je punten.

4. Less is more

Zorg voor krachtige signing door gebruik te maken van zo min mogelijk tekst. Kijk goed naar de hoeveelheid informatie en overweeg het gebruik van pictogrammen. Hanteer als vuistregel: binnen drie seconden moet de signing te lezen zijn.

5. Contrast is king

Parkeergarages kunnen ruimtes zijn met weinig daglicht. Maak gebruik van hoog contrasterende kleurcombinaties om te zorgen voor goede leesbaarheid. Combinaties als zwart-wit, rood-groen, oranje-blauw en paars-geel scoren punten.

6. Verwisselbaar

Zorg ervoor dat de bewegwijzering eenvoudig verwisselbaar is voor het geval er mutaties plaatsvinden. Dit kun je doen door de signelementen makkelijk demontabel te maken of waar mogelijk te digitaliseren.

7. Verlicht

Niemand betreedt graag een donker hol. Zorg voor veel licht en frisse kleuren. Zo verhoog je het gevoel van veiligheid. Ook voor de bewegwijzering is licht bepalend. Hoe goed zijn de plekken verlicht? Check dit en zorg voor extra verlichting rondom het bord of kies voor verlichte signs. Optisch creëer je meer licht door de wanden frisse kleuren te geven en de leesbaarheid kun je verbeteren door contrasterende kleuren te gebruiken.

Uitgebreid advies én een offerte op maat?

Laat ons weten wat je wensen zijn en we geven je uitgebreid advies én een offerte op maat. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke resultaat. Vul het contactformulier in, of stuur een mail. We reageren snel. Altijd!

No items found.
Neem #contact met ons op!

Mail ons je wensen en ontvang
een supersnelle offerte:

Eerst even sparren?

Bel ons direct op dit nummer

Selina Free D Sign
Neem #contact met ons op!

Meer informatie of direct een prijs nodig? Bel of mail Jur!

Jur
Verkoop binnendienst

Bel me direct op dit nummer

Selina Free D Sign
Neem #contact met ons op!

Meer informatie of direct een prijs nodig? Bel of mail Ewout!

Ewout
Verkoop binnendienst

Bel me direct op dit nummer

Selina Free D Sign
De meest gestelde vragen over
Wayfinding parkeergarages
staan hier. Plus de antwoorden uiteraard ;)

Staat jouw vraag er niet tussen? Mail ons dan even!

Waarom wayfinding?
Wat is wayfinding?
Wat is het verschil tussen wayfinding en bewegwijzering of signage?
Kan ik op mijn bewegwijzering gebruik maken van tekst én icoontjes?
Hoe veel bewegwijzering zet ik in?
Hoe geef ik de bewegwijzering de juiste kleur, hoogte en vorm?

NEEM #CONTACT MET ONS OP!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat.

Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Offerte aanvragen

Dank je wel! Je aanvraag is ontvangen. We nemen spoedig contact op.
Oops! Er ging iets mis met het invullen van het formulier
meld je aan voor onze nieuwsbrief

We beloven je alleen maar leuke en interessante mails te sturen!

Bedankt voor je aanmelding!
Oeps, er is iets fout gegaan met het verzenden van het formulier, probeer het opnieuw

Reviews van onze klanten

Onze onafhankelijke reviews worden verzameld via: