Snelle revalidatie door creatieve interieuroplossingen

Snelle revalidatie door creatieve interieuroplossingen

Met interieurprints - fotobehang en vloerstickers - transformeert een saaie revalidatieruimte zich tot een verkeersstraat!
Interieur Signing

Verkeersstraat Revalidatiecentrum Zorgbalans -Zuiderhout 

Wie over de gang loopt bij Revalidatiecentrum Zorgbalans - Zuiderhout zal even twee keer moeten knipperen wanneer een stoplicht op groen springt. Met wandprints en vloerstickers is een sfeerbeleving gecreëerd waardoor je je went in het dagelijks verkeer! Lianne Rutten, Ergotherapeut bij Zorgbalans, had samen met haar collega's een uniek idee. En daar sloegen onze Reclasigners op aan! Een uniek project waarbij creativiteit, zorg en vernieuwing samenkomen om een unieke zorgomgeving te creëren.

Revalideren in het dagelijks leven

Ongeveer twee jaar geleden nam Zorgbalans - Zuiderhout deel aan een project van Studio GRZ. Het doel was om het (poli)klinische traject binnen de organisatie te onderzoeken en te verbeteren. Hieruit ontstonden twee centrale thema's, waarbij Zorgbalans zich richtte op het revalidatieklimaat op de begane grond. Het resultaat? Een sprankelend idee voor een verkeersstraat dat revalidanten en hun families uitdaagt om rond te kijken, te bewegen en functioneel te oefenen.

Het doel van deze verkeersstraat? Een gang creëren die niet alleen herkenbaar en functioneel is, maar ook revalidanten uitdaagt om met dagelijkse dingen hun herstel te oefenen. "Zoals het in- en uitstappen uit een auto tot het herkennen van verkeersregels. Maar ook het plukken van 'fruit' uit de bomen. Het idee is dat revalidanten hiermee hun arm/handfunctie, reiken en balans kunnen oefenen op een speelse manier."

Het Effect van Interieurdecoratie in de Zorgsector

Volgens Lianne heeft de verkeersstraat een positief effect op revalidanten en bezoekers. "Het decor met een echte auto - verzorgd door De Vos Metaalbewerking - in de gang, brengt een glimlach op ieders gezicht. Het maakt mensen alert, daagt hen uit om zich heen te kijken en creëert een sfeer van betrokkenheid." Super mooi, zo'n levendige omgeving waarin therapeuten en familieleden samenwerken om revalidanten te ondersteunen.

Wand- en vloerdecoratie

Team zorgbalans benaderde onze Reclasigners met de vraag om mee te denken in dit bijzondere project. "Vanaf het allereerste idee tot de daadwerkelijke uitvoering heeft Reclasign een cruciale rol gespeeld. Ze dachten mee in mogelijkheden, kwamen met creatieve voorbeelden en werkten nauw samen met ons om het idee om te zetten in een prachtig ontwerp."

"Tijdens de uitvoering dacht Reclasign actief mee over de indeling en materiaalkeuze voor een realistische visualisatie. Zo zijn de fietser en de boom voorzien van klittenband zodat hier objecten aan blijven hangen. Ook zijn de vloerstickers voorzien van antislip laminaat. Het beeld op de wand is een foto van de nabijgelegen Beelslaan, wat net weer voor dat stukje herkenning zorgt"

Reclasign - Signpartner voor de zorg

Lianne werkte voor het eerst samen met Reclasign, maar al jaren is Reclasign Signpartner van Zorgbalans. Als full service partner leveren wij alle bewegwijzering, signing en decoratieprints. "Ik ben door dit project erg positief over de ervaringen met Reclasign, van begin tot eindpunt. Collega's en het management van Zorgbalans, die al vaker met Reclasign hebben samengewerkt, delen altijd goede en positieve ervaringen."

Benieuwd daar de mogelijkheid voor jouw zorginstelling? Neem contact met ons op, vinden we leuk! 

In samenwerking met:

Zorgbalans

"Het jonge team denkt mee en bedenkt de beste oplossingen!"

Interieur Signing

Bekijk onze laatste projecten

Naar alle projecten

NEEM #CONTACT MET ONS OP!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat.

Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Offerte aanvragen

Dank je wel! Je aanvraag is ontvangen. We nemen spoedig contact op.
Oops! Er ging iets mis met het invullen van het formulier
Neem #contact met ons op!

Meer informatie of direct een prijs nodig? Bel of mail ons!

Daag onze signmakers maar uit!

Bel direct op dit nummer

Selina Free D Sign
meld je aan voor onze nieuwsbrief

We beloven je alleen maar leuke en interessante mails te sturen!

Bedankt voor je aanmelding!
Oeps, er is iets fout gegaan met het verzenden van het formulier, probeer het opnieuw

Reviews van onze klanten

Onze onafhankelijke reviews worden verzameld via: