De juiste keuzes voor het interieur van zorginstellingen?

De juiste keuzes voor het interieur van zorginstellingen?

Een paar tips voor een interieur met zorg.

De inrichting en het interieur van zorginstellingen. Hoe je hiervoor de juiste keuzes maakt? Door te kiezen voor eenvoudige oplossingen met impact. Wij geven je een aantal tips en enkele voorbeelden.

lift wrap zorg interieur deuren wandfolie fotobehang
Liftdeuren. Zie jij ze?


Met zorg
Prioriteit nummer één als het gaat om de inrichting van de gebouwen in de zorg is, naast hygiëne, veiligheid. Bewegwijzering speelt hierin een belangrijke rol. Het snel en eenvoudig vinden van de juiste weg om onrust en stress te voorkomen.

Echter het oog, het oor én het gevoel willen ook wat. Een gastvrij ontvangst, een fijne sfeer en misschien zelfs het gevoel van thuis. Of het nu gaat om verzorgings- en verpleeghuizen, ziekenhuizen of bijvoorbeeld woongroepen voor mensen met een beperking.

De combinatie zorgt voor een prettige en levendige omgeving waarin niet alleen de bewoners en patiënten zich thuis voelen, maar het creëert daarnaast als bonus een plezierige werkomgeving voor de medewerkers.

Hoe? Door simpelweg de ramen, wanden, plafonds, deuren en vloeren te benutten. Kleed ze aan, zet ze in en laat ze een waardevolle bijdrage leveren…


1. Raamdecoratie
Hoe fijn het ook is wanneer het zonnetje straalt, we kunnen er ook last van hebben. Raamdecoratie biedt hiervoor een oplossing. Het is niet alleen mooi, maar ook nog eens ongelooflijk praktisch. De raamfolie vermindert warmte en schittering van de zon.

Daarnaast heeft de folie nog meer handige eigenschappen. Het kan zorgen voor privacy en bijvoorbeeld een boodschap doorgeven. Te denken valt aan een kamernummer of bewegwijzering. De folie is namelijk in verschillende vormen en maten te printen en kan zelfs in fullcolour bedrukt worden.

raamdecoratie raamfolie interieur raamdecoratie
Raamdecoratie. Beschermt tegen de warmte en tegen pottenkijkers. Maar is ook een aanvulling voor de sfeer.2. Wanddecoratie
Een wand in een ruimte kan dienen als communicatie uiting, als geluidsdemper of kan simpelweg ingezet worden om (een bepaalde) ambiance te creëren. Welke van de drie het ook is, de bezoeker wil zich er te allen tijde graag prettig in voelen.

Op het gebied van wanddecoratie zijn de mogelijkheden oneindig. Van behang tot losse panelen, vast of verwisselbaar, naar eigenontwerp of een bestaand design. Wat de wensen ook zijn, ze kunnen worden uitgevoerd.

wanddecoratie wandfolie fotobehang
Geen eindeloze saaie gangen, maar een aangeklede ruimte waar je met plezier loopt.3. Vloeren
Wie kent ze niet, de gekleurde strepen op de vloer die ons de weg wijzen in een verzorgingstehuis of ziekenhuis? Ze zijn duidelijk, slijtvast en duurzaam. En bovenal hygiënisch en veilig.

Tegenwoordig worden er niet alleen maar strepen op de vloer geplakt en hebben vloerstickers niet alleen maar een praktisch doel. Tegenwoordig zijn vloerstickers ook uitermate geschikt als sfeermakers. Met gemak wordt er een Perzisch tapijt aangebracht. Prachtig om te zien, maar zonder struikel- en valgevaar. En dit is slechts één voorbeeld van velen.

vloerstickers looppaden signing interieur zorg
Naast praktisch, kunnen vloerstickers ook sfeerbepalend zijn.4. (lift)Deuren
Uit onderzoek blijkt dat bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen zich gelukkiger en meer thuis voelen wanneer een afbeelding van een bekende voordeur uit het verleden op hun nieuwe voordeur wordt geplakt. Een kleine moeite dus voor een groot plezier.

Maar ook het plakken van de liftdeuren zorgt voor een meer huiselijke en persoonlijke sfeer in de gangen. Zo lijkt het toch iets minder opeen instelling en voelen mensen zich er meer op hun gemak.

deuren lift wrapping interieur oplossingen zorg
Liftdeuren die de sfeer bepalen.5. Bewegwijzering
Een doolhof, zo worden verpleeg- en ziekenhuizen vaak ervaren. Al die afdelingen, al die gangen, al die kamers. En je wilt maar één ding. Weten waar je moet zijn.

Weten welke kant we op moeten, dat is wat we willen wanneer we binnenlopen. Waar moet ik heen voor mijn afspraak? Waar is de kamer van degene die ik wil bezoeken? Dat is de vraag en dat moet in één oogopslag te zien zijn. Dat is bewegwijzering.6. Plafonds
Systeemplafonds zijn vooral nuttig en handig. Mooi zijn ze echter niet te noemen. Mooi zijn ze wel te maken. Bijvoorbeeld door de standaard plafondtegels te vervangen door tegels met een print.

Wil je het plafond de sfeer in de ruimte laten bepalen? Vervang dan de plafondtegels door kunststof opaalplaten met erachter led strips gemonteerd. De lichtbak die dan ontstaat is een geweldige blikvanger.

systeemplafond foto verlicht hemel
Saaie systeemplafonds behoren tot het verleden.7. (ruimte)Akoestiek
Ruimteakoestiek. Een vaak onderschat aandachtspunt bij het inrichten vaneen kantoorruimte. De akoestiek blijkt vaak slecht door het gebruik van harde materialen zoals een harde vloer, betonnen wanden en veel glas. 

Wanddecoratie kan een oplossing zijn. Door bijvoorbeeld akoestiek verbeterend materiaal te gebruiken. Het oor wil ook wat. Vergeet dit niet.

textielframe wanddecoratie wandrame decoframe akoestisch
Een wanddecoratie die niet alleen fijn is voor de ogen, maar ook voor de oren.

 


Soms heeft een simpel idee een enorme impact. Creatieve oplossingen te over om ervoor te zorgen dat de inrichting van zorginstellingen niet alleen bijdraagt aan de veiligheid van haar bezoekers en medewerkers, maar daarnaast ook toeziet op een grote mate van gastvrijheid en geborgenheid.


Met zorg.
Eenvoudige oplossingen met impact.

Meer weten? Schroom niet en neem contact op!

SIGN IN DE ZORG

Meer blogs

Reviews van onze klanten

Onze onafhankelijke reviews worden verzameld via:

NEEM #CONTACT MET ONS OP!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat.

Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Offerte aanvragen

Dank je wel! Je aanvraag is ontvangen. We nemen spoedig contact op.
Oops! Er ging iets mis met het invullen van het formulier
Neem #contact met ons op!

Meer informatie of direct een prijs nodig? Bel of mail ons!

Daag onze signmakers maar uit!

Bel direct op dit nummer

Selina Free D Sign