Wanddecoratie en systeemplafonds met zorg

Wanddecoratie en systeemplafonds met zorg

Onlangs hebben de signmakers van Reclasign een groot interieurproject mogen uitvoeren voor ouderen zorg- en dienstverlener Kennemerhart in regio Haarlem.
Interieur Signing

Onlangs hebben de signmakers van Reclasign een groot interieurproject mogen uitvoeren voor ouderen zorg- en dienstverlener Kennemerhart in regio Haarlem. Samen zetten zij zich iedere dag in om goede en liefdevolle zorg te leveren. Wij spraken met Resi van der Voort, directiesecretaresse in de vestiging Overspaarne.

Het optimale welzijn van de bewoners, dat is waar het bij Kennemerhart om gaat. Inspirerend interieur brengt gesprekken op gang en haalt herinneringen op. Beiden erg belangrijk voor de bewoners van Overspaarne die Alzheimer of dementie hebben.

Sfeerruimtes met interieursigning

Onze signmakers hebben het interieur van het loopcircuit voor de bewoners aangepast. Met inspirerende wanddecoratie zijn zitplaatsen gecreëerd in verschillende sfeerruimtes: de bioscoop, de strandhoek, het stadsaanzicht en de bushalte. Naast wanddecoratie is op meerdere plaatsen het plafond aangepakt. De standaard systeemplafonds zijn vervangen door verlichte kunststof varianten met een openluchtprint.

Systeemplafond verlicht foto wanddecoratie zorg
Verlichte systeemplafonds met openluchtprint maken het plaatje compleet!

Inspirerend interieur brengt gesprekken op gang en haalt herinneringen op.

De kracht van herkenning

De strandhoek is één van Resi’s favorieten: “Mensen zitten heel graag in de strandhoek. Een bewoner zei laatst: “Vroeger ging ik zo graag naar het strand en liep ik altijd de zee in. Ik zou dat nu zó graag willen!” Bewoners gaan door de strandhoek het gesprek met elkaar aan.” aldus Resi. Zo krijgt een interieur opeens een sociale functie.

raamdecoratie raamfolie foto print

Oude herinneringen

Ook de wanddecoratie van het stadsgezicht geplaatst naast de kapper wordt door de bewoners positief ontvangen. “Het hielp een bewoonster oude herinneringen terug te halen waar zij ooit gewoond had in Haarlem. De interieuroplossingen brengen naast gesprekken ook herinneringen naar boven, en dat is de bedoeling.”

fotobehang zorginstellingen foto stadsaanzicht

Echt even uit

Ook is er een zithoek gecreëerd waar bewoners samen kunnen komen voor amusement: de bioscoop. Binnenkort worden hier echte bioscoopstoelen geplaatst. “Straks met de bioscoophoek hopen wij oudere films te kunnen tonen aan de bewoners. Maar ook sportwedstrijden kunnen hier worden vertoond.” De look van een bioscoop geeft bewoners een waar gevoel van een avond of middag uit.

fotobehang wandvullend theater

De bushalte

Een simpel ritje met de bus kan veel gevoel met zich meebrengen. Het brengt bewoners terug naar de tijd dat zij jong waren en de bus pakte naar school. Maar ook fijne uitjes met familie of misschien hun werk. De sfeerhoek met bushalte look geeft de bewoners weer echt even het gevoel dat ze de bus instappen. “Om de hoek compleet te maken worden er binnenkort ook nog echte bus stoelen geplaatst en een tv-scherm, echt heel erg gaaf.”

interieur zorginstellingen bus hoek
Naast wanddecoratie is in deze sfeerruimte ook passend raamfolie aangebracht.

Perfecte match voor signing in de zorg

De reden van Kennemerhart om het interieur van haar zorginstelling aan te passen is te danken aan een inspirerend Cliëntenraadslid die De Houttuinen had bezocht. “Vervolgens zijn we met een aantal collega’s in De Houttuinen gaan kijken en daar werden wij met zijn allen heel enthousiast van. Toen ben ik in contact gekomen met Reclasign, de uitvoerder van dit project. Ik zou Reclasign zeker aanbevelen aan andere zorginstellingen. Ze denken graag met je mee en hebben vaak een beter beeld van hoe iets er uitkomt te zien. Wij hebben de know-how in huis over wat wij willen voor onze bewoners en dat vormde een goede match. En daarbij hhebben ze al enorm veel ervaring in de zorg, Dat vonden wij erg prettig. Het is fijn als je niet zo veel hoeft uit te leggen en dat werkzaamheden worden verricht met respect en begrip naar onze bewoners.”

In samenwerking met:

Kennemerhart

"Reclasign: een goede match door vakkennis en ervaring in de zorg"

Interieur Signing

Bekijk onze laatste projecten

Naar alle projecten

NEEM #CONTACT MET ONS OP!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat.

Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Offerte aanvragen

Dank je wel! Je aanvraag is ontvangen. We nemen spoedig contact op.
Oops! Er ging iets mis met het invullen van het formulier
Neem #contact met ons op!

Meer informatie of direct een prijs nodig? Bel of mail ons!

Daag onze signmakers maar uit!

Bel direct op dit nummer

Selina Free D Sign
meld je aan voor onze nieuwsbrief

We beloven je alleen maar leuke en interessante mails te sturen!

Bedankt voor je aanmelding!
Oeps, er is iets fout gegaan met het verzenden van het formulier, probeer het opnieuw

Reviews van onze klanten

Onze onafhankelijke reviews worden verzameld via: