Lichtreclame: Goed onderhoud is een must!

Lichtreclame: Goed onderhoud is een must!

Wat is het belang van lichtreclame onderhoud en hoe ziet deze jaarlijkse APK eruit?

Gevelreclame: het uithangbord van je bedrijf. Lichtreclame is een super effectief middel om de hele dag en nacht door te stralen. Je trekt de aandacht en houdt deze ook even vast. Of men nu wil of niet, het oog trekt er naar toe. Zeker weten. Maar wanneer deze niet meer zo straalt ontstaat een negatief effect. Met jaarlijks onderhoud wordt dit voorkomen. Wat is het belang van periodiek onderhoud en hoe ziet deze jaarlijkse APK eruit?

Waarom dien je onderhoud te plegen voor je lichtreclame?

  • Veiligheid: door een defect onderdeel kan er stroomstoring, en in het ergste geval zelfs brand, ontstaan. Goed onderhoud voorkomt dit.
  • Levensduur van de signing: door een grondige reiniging en het tijdig vervangen van onderdelen wordt de levensduur verlengd.  
  • Uitstraling: een slecht verlichtte of met mos begroeide lichtreclame geeft jouw bedrijf een onverzorgde uitstraling, iets wat je zeker niet wil bereiken met deze blikvanger!

De grootste vijand van jouw gevelreclame? De natuur! Door weersomstandigheden, bladeren en insecten kan de kwaliteit van lichtreclame flink achteruit gaan. Zowel de buitenzijde als de binnenzijde worden aangetast. Wist je dat de binnenzijde van een doosletter of lichtbak bijvoorbeeld een fijne woonplaats is voor een spinnennest? Geen zorgen hoor, we zijn niet bang voor insecten ;-)

Hoe vaak dien je gevelreclame te onderhouden?

Ook hier geldt: hoe vaker hoe beter. 1 keer per jaar is voldoende. Door jaarlijks een APK te geven aan je lichtreclame wordt groot onderhoud voorkomen. Wanneer je de lichtreclame namelijk schoon houdt en kleine onderdelen op tijd vervangt gaat deze veel langer mee. Win-win dus! ;-)

Waar bestaat een lichtreclame APK uit?

  • De lichtreclame (lichtbak of doosletters) worden zowel van buiten als van binnen grondig gereinigd;
  • Zowel de elektra, bevestigingen en de interne lichtbron worden nauwkeurig gecheckt en vervangen indien er onderdelen als ledlampen of trafo's niet meer goed zijn.  

Grondige reiniging gevelsigning

Of het nou een lichtbak is of verlichte doosletters zijn; lichtreclame wordt zowel van buiten als binnen grondig gereinigd. De kappen worden gedemonteerd en met duurzame reinigingsmiddelen schoon gemaakt. Deze middelen zijn vrij van stoffen welke de kunststof kappen en de laklaag aantasten. Wel zorgt dit middel dat de signing weer mooi van kleur is en minder dof uitslaat. Mooi voor het oog & mooi voor het product dus, die grote schoonmaak.

Verlichting check-up en reparatie

Zowel de elektra en bevestigingen als de interne lichtbron worden nauwkeurig gecheckt. Indien er onderdelen als ledlampen of trafo's niet meer goed zijn, worden deze vervangen. Iedere lichtbron verliest zijn sterkte naarmate deze ouder wordt. De standaardgarantie op deze verlichting is 5 jaar. Tijdens de check-up wordt dan ook gelijk gekeken of de lichtintensiteit nog op pijl is. Ook kan verlichting verduurzaamd worden. De technologie op het gebied van leds ontwikkelt zich in een razend tempo. In vergelijking met bijvoorbeeld 5 jaar geleden hebben de led-modules veel meer lichtopbrengst en minder verbruik. Een jaarlijkse lichtreclame APK verzekert je dan ook van meer duurzaamheid en minder kosten.

Upgrade: Onverlichte gevelreclame verlicht maken

Heb jij nog geen verlichting in jouw gevelreclame zitten? Het verlichten van een onverlichte gevelsigning is vaak makkelijk te realiseren! Het extern aanlichten van gevelreclame is de meest budget technische oplossing. Denk hierbij aan het plaatsen van een led-lichtkoof of led-spot welke straalt op je reclame. Wil je het echter écht mooi doen? Ga voor lichtreclame, zoals indirect / direct verlichte doosletters.

Laat je inspireren 

Wat zijn de kosten van lichtreclame onderhoud bij Reclasign?

Het is mogelijk om bij de aanschaf van jouw gevelreclame een onderhoudspakket af te nemen. Met dit onderhoudspakket bieden wij jouw bedrijf een Brand Altijd garantie. Tegen een vast tarief komen wij dan jaarlijks bij jou langs om de APK uit te voeren. Ook is het mogelijk om eenmalig onderhoud te laten verzorgen door Reclasign. De materiaalkosten voor het vervangen van de onderdelen als trafo's & ledlampen? Die nemen wij voor onze rekening! Zijn er grotere herstelwerkzaamheden? Ook geen probleem. We geven je een advies op maat en doen een aanbieding voor het herstel ervan. Done deal ;-)

Een offerte op maat? Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Lichtreclame: hét visitekaartje van je bedrijf!
Plan een lichtreclame APK in

Meer blogs

Reviews van onze klanten

Onze onafhankelijke reviews worden verzameld via:

NEEM #CONTACT MET ONS OP!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat.

Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Offerte aanvragen

Dank je wel! Je aanvraag is ontvangen. We nemen spoedig contact op.
Oops! Er ging iets mis met het invullen van het formulier
Neem #contact met ons op!

Meer informatie of direct een prijs nodig? Bel of mail ons!

Daag onze signmakers maar uit!

Bel direct op dit nummer

Selina Free D Sign