Het oor wil ook wat. Denk aan je (ruimte) akoestiek!

Het oor wil ook wat. Denk aan je (ruimte) akoestiek!

Een aangename ruimte akoestiek? Akoestische wanddecoratie is dé oplossing!

Ruimteakoestiek. Een vaak onderschat aandachtspunt in het interieur van een bedrijf. Dit terwijl het super bepalend is in de beleving van bezoekers. Harde materialen als harde vloeren, betonnen wanden en veel glas zettende toon. De oplossing: akoestische wanddecoratie! Het oor wil ook wat. Vergeet dit niet!

De voordelen van akoestische wanddecoratie:

·       Betere spraakverstaanbaarheid;

·       Minder afleiding en stress;

·       Hogere productiviteit en betere concentratie;

·       Rust op de werkplek;

·       Gelukkige medewerkers & klanten!

Akoestische wandpanelen

Geluiddempende wandpanelen zorgen voor een fijne akoestiek in ruimtes. Erg belangrijk voor ruimtes waar vaak overleg wordt gehouden of vaak meerdere mensen tegelijk praten. Door geluiddempend materiaal als vilt te plaatsen op de muur ontstaat een warme sfeer. Akoestisch vilt, ook wel bekend onder de naam sound absorbing felt, is een makkelijk te verwerken materiaal. Bovendien is hetB1-gecertificeerd.

Akoestisch vilt. Speel met hoogtes, dieptes en vormen en je hebt een kunstwerk!

Naast akoestische wandpanelen kunnen Decoframes, roomdividers en fotobehang ook worden voorzien van geluiddempend materiaal. Het voordeel van deze oplossingen is dat je ze compleet kan personaliseren met foto’s, prints en afbeeldingen.

Akoestische Decoframes

Een Decoframe (ook wel wandframe of peesdoekframe) is een aluminium frame met een textieldoek met siliconen pees wat op de muur bevestigd wordt. Een Decoframe kan hangen als schilderij, maar kan ook een gehele muur bedekken. Achter het textieldoek kan geluiddempend vilt worden geplaatst. Dit zorgt voor een goede akoestiek in jouw ruimtes. Ideaal voor een ‘hard’ interieur, dat vaak een lange nagalm heeft, die irritatie en vermoeidheid opwekt. Het vilt in de frames zorgt voor een stillere, maar ook gepersonaliseerde omgeving. Het akoestische materiaal bestaat voor 90% uit katoenvezels van gerecyclede spijkerbroeken: lange vezels die geluidsgolven absorberen.

Naast dat akoestische Decoframes op ieder type muur geplaatst kunnen worden heeft dit type wanddecoratie nog meer voordelen:

· Een Decoframe kun je inzetten als fotowand, wandreclame of wanddecoratie. Ideaal voor in winkels, op kantoren of in openbare ruimtes als zorginstellingen en scholen;

· Het textieldoek is gemakkelijk verwisselbaar. Mocht je zijn uitgekeken op het ontwerp vervang je het doek zo voor een ander;

Een wand gevuld met op maat gemaakte decoframes voorzien van akoestisch vilt. Bovendien is de print verwisselbaar. Win-win :-) 

Roomdividers

Een goede akoestiek en meer privacy? Akoestische roomdividers doen het alle twee. De staande variant van het Decoframe dempt het geluid en verdeeld ruimtes. Handig voor werkplekken op kantoor, in wachtruimtes of tussen tafels in restaurants. En het gaafste? Ze volledig printbaar en dus een perfecte manier om extra sfeer in je interieur te brengen.

Staande Decoframes kunnen geplaatst worden tussen bureaus met klemmen. Eenvoudig en stijlvol!

Duurzaam akoestisch materiaal

Steeds vaker kiezen bedrijven voor een duurzaam alternatief. En dat is nu ook mogelijk bij akoestische wanddecoratie. Zo kun je naast een bijdrage aan een fijne werkomgeving ook een bijdrage leveren aan het milieu. Het duurzame alternatief bestaat voor 90% uit gerecyclede stoffen. Zo kunnen de katoenvezels van gerecyclede spijkerbroeken worden gebruikt. Heb je gelijk een tof verhaal voor bij de koffie ;-)

Haarscherpe beelden zijn te printen op decoframes!

Akoestische PET printpanelen: mooi voor oog, oor én milieu

Gloednieuw in de branche zijn PX Acoustic canceling panelen van Pixia. En deze panelen zijn nier alleen mooi voor het oog, ook nog eens voor het oor én het milieu. Gemaakt van 100% gerecyclede PET-flessen zonder chemische bindmiddelen of toeslagstoffen. Voor de fabricage van 1 plaat PX Acoustic panel zijn circa 280 gebruikte PET flessen verwerkt. Ook na gebruik is dit product volledig te recyclen. En het leukste? Wij kunnen deze voorzien van high quality prints! Van een haarscherpe afbeelding, een hout of natuursteenlook tot een stijlvol patroon. Om het akoestische effect te vergroten kunnen de panelen ook in een frame geplaatst worden met daartussen akoestisch wol.

Akoestisch behang

Heb je wel eens gedacht aan akoestisch behang voor jouw kantoorruimte? Dit behang staat ook wel bekend als de geluiddempende variant van glasweefselbehang. Akoestisch behang is voorzien van een extra dikke rug met geluidsabsorberend foam, Harde geluidsgolven worden geneutraliseerd. Een oase van rust ontstaat ;-) Akoestisch behang is volledig te personaliseren met een print of foto naar keuze.

Akoestisch behang: mooi, zowel voor het oog als het oor!

Soms heeft een simpel idee een enorme impact. Waarom moeilijk doen?

Soms heeft een simpel idee een enorme impact. Creatieve oplossingen te over om ervoor te zorgen dat de inrichting van een bedrijfspand niet alleen bijdraagt aan een verhoogde productiviteit en slagingskans, maar daarnaast ook toeziet op een grote mate van gastvrijheid en geborgenheid.

Wil je meer weten? We vertellen het je graag. Met meer dan 20 jaar ervaring hebben we alles in huis voor het juiste advies en meer. We ontwerpen, produceren én beschikken over een eigen montageteam. Wel zo fijn, één leverancier die alles in huis heeft. Met als standaard 100% service en kwaliteit, altijd gegarandeerd.

Bekijk al onze interieuroplossingen

Meer blogs

Reviews van onze klanten

Onze onafhankelijke reviews worden verzameld via:

NEEM #CONTACT MET ONS OP!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat.

Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Offerte aanvragen

Dank je wel! Je aanvraag is ontvangen. We nemen spoedig contact op.
Oops! Er ging iets mis met het invullen van het formulier
Neem #contact met ons op!

Meer informatie of direct een prijs nodig? Bel of mail ons!

Daag onze signmakers maar uit!

Bel direct op dit nummer

Selina Free D Sign