4 x signing voor vastgoed projecten

4 x signing voor vastgoed projecten

5 soorten signing om mee te nemen in jouw vastgoedprojecten

Jouw vastgoedproject gaat van start. Een omvangrijk proces waar van ontwerp tot inkoop en uitvoering veel bij komt kijken. Of het nu nieuwbouw, verbouw en renovatie, ontwikkeling en herontwikkeling van een gebouw is. Signing is een belangrijk onderdeel in de afwerkingsfase. Toch blijkt signing in veel projecten het onderschoven kindje welke vaak als sluitpost wordt opgenomen.

Een gemiste kans, want met signing maak je de uitstraling en beleving compleet! Welke soorten signing worden veelal toegepast bij vastgoed projecten? Handig om hier in de ontwerpfase alvast rekening mee te houden! In deze blog zetten wij de 4 soorten signproducten voor vastgoedprojecten op een rij.

Signing biedt vastgoedontwikkelaars de kans om een unieke handtekening achter te laten. En dat zorgt voor herkenbaarheid bij ieder vastgoedproject. De kracht van herhaling doet zijn werk!

1. Vastgoed bewegwijzering

Wayfinding of bewegwijzering. Het geeft een duidelijke route voor bezoekers. Snel en veilig van A naar B. Daar gaat het om. Maar het kan zo veel meer zijn. Laat bewegwijzering een beleving zijn voor bewoners.

Start met het maken van een plan van aanpak. Begin met het in kaart brengen van de verkeersstromen. Wat zijn de in- en uitgangen? Waar bevinden zich de belangrijke ruimtes? Een stroomplattegrond is een handig hulpmiddel om dit in kaart te brengen. Bekijk de knooppunten van deze stromen en je hebt de locaties voor de signing te pakken. Daarna bepaal je de inhoud & vormgeving. Zorg voor herkenbaarheid en eenheid. Door specifieke kleuren en materialen te gebruiken ontstaat een unieke sfeerbepaling en een overzichtelijk eindresultaat.

Tenslotte kies je je tools. Van borden, frames, en zuilen tot stickers en belettering. Kies per punt een bevestigingsplek: de vloer, muren, of het plafond. Er is zo veel mogelijk! Veelgebruikte bewegwijzering in vastgoedprojecten zijn informatiezuilen, woningnummers, liftborden en verdieping aanduidingen

2. Vastgoed Signing

Een gastvrij welkom voor bewoners en bezoekers. Dat is de eenvoud en kracht van goede signing. Het geeft jouw wooncomplex de unieke sfeerbeleving en uitstraling die het verdiend. Benut signing als de herkenbare handtekening van jouw vastgoedprojecten.

Gevelsigning

Een visuele uiting op de gevel is bij uitstek dé blikvanger van een gebouw. Helemaal wanneer je deze voorziet van een originele touch. Er is veel mogelijk! Kies voor een stijlvol freeslogo in jouw huisstijlkleuren of kies voor een brushed aluminium variant. Dag én nacht stralen? Kies voor verlichte doosletters!

Glass signing

Zonwerende folies dragen bij een prettig binnenklimaat. De folies laten de warmte en het felle licht buiten en reguleren hiermee warmte en zonlicht in een gebouw. Zonwerende raamfolie is in meerdere soorten en tinten te verkrijgen. Hoeveel warmte en licht wordt tegengehouden is afhankelijk van het soort tintfolie. Iedere soort kent specifieke eigenschappen.

Interieur signing

Interieuroplossingen maken ieder project écht af. In de afwerkingsfase komt beleving en onderscheidend vermogen samen door gepersonaliseerde interieuroplossingen:

 • Wanddecoratie: Wij leveren gepersonaliseerde wanddecoratie in ieder gewenst formaat. Van one-piece fotobehang en fotoplaten tot muurstickers en akoestische panelen.
 • Glasdecoratie: Glazen systeemwanden en deuren zijn niet meer weg te denken. Ze zorgen voor transparantie en extra licht. Met glasdecoratiefolie kun je net dat beetje extra toevoegen aan ieder interieur. Glasfolie kunnen wij in allerlei soorten en maten printen. Volledig afgestemd op jouw wensen.
 • Interieurwrapping:  (lift)Deuren, balies en wandpanelen transformeren tot blikvanger wanneer je deze inpakt in folie. Folie met een natuurlijke houtlook bijvoorbeeld, inclusief relief. Maar ook een full color afbeelding is mogelijk

3. Parking signage

Een belangrijk onderdeel van een vastgoedproject is de parkeervoorziening voor bezoekers van het pand. Bewegwijzering is een essentieel onderdeel in parkeergarages.

Weten welke kant we op moeten, dat is wat we willen wanneer we een parkeergarage inrijden. Wat is de route en waar is een plekje. Hoe verlaat ik lopend de garage en hoe weer rijdend. Al die dingen moeten in één oogopslag te zien zijn. Er zijn tal van mogelijkheden om efficiënte bewegwijzering aan te brengen in parkeergarages. Bevestigd aan de muur, vloer, of plafonds of gevel. Verlicht of onverlicht. Borden of stickers. Software of hardware.

FDS Signmakers levert een totaalpakket aan parkeergarage bewegwijzering & signing:

 • (digitale) Zuilen;
 • Tekst & tariefborden;
 • Informatiezuilen;
 • Routebebording;
 • (verlichte) Plafondborden;
 • Wandstickers & vloermarkeringen;
 • Apparatuur wrapping/bestickering;

Sfeerbeleving Parkeergarages

Vergeet niet dat het oog, nadat de auto is geparkeerd, meer wil. Geen donkere omgeving, maar een beleving. Door te zorgen voor de juiste hoeveelheid licht, lichte kleuren en wandvisuals transformeert een garage tot een lust voor het oog. Ook werkt FDS Signmakers nauw samen met diverse leveranciers van parkeersystemen als kenteken herkenning, slagboomservice en betaalsystemen. Handig wanneer de parkeergarage deels voor openbare doeleinden wordt gebruikt

4. Promoot jouw vastgoedproject

Bij een bouwproject wil je als aannemer graag laten zien dat je een steentje bijdraagt. Kies voor de juiste tools om jouw project te laten opvallen:

 • Bouwborden. Een bouwbord laat alle betrokkenen zien en heeft een hoog scorend vermogen. Bouwborden zijn volledig te personaliseren, afhankelijk van jouw huisstijl, gewenste grootte en samenstelling van betrokkenen.
 • Geveldoeken. Ze trekken de aandacht, geven een eerste indruk, zijn goed zichtbaar van ver én wat dacht je van de  professionele uitstraling die ze uitstralen? In de meeste gevallen wordt een geveldoek gemaakt van meshdoek. Door de open structuur van het materiaal is het minder zwaar en kan de wind er eenvoudig doorheen blazen. Minder kans op scheuren dus. Geveldoeken kunnen met spanners bevestigd worden in een frame. Ook kunnen geveldoeken strak weggewerkt worden in outdoor decoframes.
 • Bouwschuttingen. Verbouwingen kunnen vaak een doorn in het oog zijn. Bouwschuttingen zijn hier de perfecte oplossing voor. Ze maken het mogelijk om de bouwplaats af te schermen, de omgeving niet te veel overlast te bezorgen en het vooral netjes te houden! Bovendien zijn de schuttingen mooi voor het oog; ze geven een sfeerimpressie van jouw bouwproject en maken een verrassing van wat er achter de schermen gebeurt.
 • Steigerdoeken. Om het straataanzicht mooi te houden en om voorbijgangers te enthousiasmeren pak je jouw project in met meshdoek. Een extra gaaf effect geeft het wanneer steigerdoeken worden voorzien van één op één prints van het eindresultaat!

Resumé

Kortom: er is veel mogelijk om een unieke uitstraling te geven aan jouw vastgoedprojecten. Al eens nagedacht over de optimale setting voor jouw project? We nemen het graag voor je uit handen, verzinnen het concept en komen met een totaaloplossing. Wel zo handig, alle signing facetten onder één dak. Eerst even sparren? Neem contact met ons op, we maken graag tijd voor je!

Contact ons direct

Meer blogs

Reviews van onze klanten

Onze onafhankelijke reviews worden verzameld via:

NEEM #CONTACT MET ONS OP!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat.

Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Offerte aanvragen

Dank je wel! Je aanvraag is ontvangen. We nemen spoedig contact op.
Oops! Er ging iets mis met het invullen van het formulier
Neem #contact met ons op!

Meer informatie of direct een prijs nodig? Bel of mail ons!

Daag onze signmakers maar uit!

Bel direct op dit nummer

Selina Free D Sign