6 Duurzame reclame en interieuroplossingen

6 Duurzame reclame en interieuroplossingen

Maak het verschil met duurzame reclame & interieuroplossingen!

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om duurzaamheid een onderdeel te maken van hun bedrijf. En dat is naast goed voor het milieu ook een super slimme keuze. Duurzaamheid en MVO maken klanten namelijk loyaler. Het effect van doing good is een 12% hogere klant loyaliteit. Betekenisvolle bedrijven presteren gemiddeld dan ook 133% beter dan de markt! Maar hoe kun je duurzame impact maken? Naast de welbekende zonnepanelen & een warmtepomp is er nog veel meer mogelijk. In deze blog geven wij jou 6 duurzame reclame en interieuroplossingen waarmee jij het verschil kan maken!

1. Duurzaam fotobehang PVC-vrij

Feit: een mooie foto of print op de muur inspireert en verhoogt je productiviteit. De PVC vrije variant levert ook nog eens een bijdrage aan de wereld van morgen. De lichtgrijze achterzijde zorgt ervoor dat eventueel kleurverschil op de achterwand niet zichtbaar is. Het heeft een matte uitstraling textiellook. Het materiaal is brandvertragend en de print krasvast. Dit behang is nóg duurzamer wanneer de bedrukking dat ook is. Het naadloos fotobehang van FDS, is volledig PVC vrij en wordt geprint met milieuvriendelijke inkt.

PVC-vrij fotobehang gaat minder snel van de muur en is flexibeler!

2. Duurzame vlaggen

Van plastic fles tot een blikvanger wapperend in de wind! Geefjouw reclamemakers een duurzaam karakter door te kiezen voor PET-vlaggen. Deze vlaggen worden gemaakt van 100% gerecyclede PET-flessen. Hoe het werkt? De transparante plastic flessen worden versnipperd, verhit tot vloeistof en vervolgens gespannen tot draad. Van dit draad wordt vervolgens een vlag gemaakt dat van iedere afmeting en bedrukking kan worden voorzien.

Duurzame vlaggen worden gemaakt van 100% gerecyclede PET-flessen!

3. Duurzame fotopanelen: Reboard

Reboard is super stevig karton en wordt ook wel golfkarton genoemd. Het staat voor 100% duurzaamheid, kwaliteit en creativiteit. Het gebruik van kartonnen fotopanelen en meubels is niet alleen een unieke en hippe manier van branding, maar is ook nog eens functioneel en betaalbaar. Na gebruik kan het materiaal worden afgevoerd in de papierbak waardoor het materiaal gerecycled wordt.

Super duurzaam! Na gebruik kan het karton gerecycled worden bij het oud papier.

4. Akoestische panelen van gerecyclede jeans

Akoestische meubels zijn mooi voor het oog én voor het oor. Je kunt ze voorzien van jouw eigen design. De geprinte stof is verlijmd met akoestisch materiaal. Het akoestische materiaal bestaat voor 90% uit de katoenvezels van gerecyclede spijkerbroeken. Mooi én duurzaam dus, die panelen. En het leukste? Je kunt ze in allerlei vormen plaatsen. Van een schot tussenbureaus en een kunstwerk aan de muur tot divider tussen verschillende ruimtes of een blikvanger bevestigd aan je plafond.

Van een gerecyclede spijkerbroek tot een akoestisch kunstwerk aan de muur!

5. PVC-vrije folies geprint met milieu vriendelijke inkten

Naast PVC-vrij fotobehang is er ook een PVC-vrij alternatief voor folies en kunststof materialen. Zo zijn er duurzame folies die gebruikt kunnen worden voor het (gedeeltelijk) wrappen van auto’s. Maar ook voor het wrappen van balies, keukens en andere interieurobjecten is een PVC-vrije optie mogelijk. Ook de standaard reclamemiddelen zijn tegenwoordig te bestellen ineen duurzame variant. Dit varieert van banners, reclameborden en spandoeken tot (verlichte)gevelreclame.

6. Duurzame moswand

Maak indruk op bezoekers met een moswand! Mossen zijn als natuuraccent niet alleen een eyecatcher; ze zorgen ook nog eens voor schonere werkplekken en biodiversiteit. De extra voordelen van een moswand? Ze kunnen in tegenstelling tot andere planten ook in het donker groeien en hebben een hoge isolatiewaarde. En dat zorgt weer voor een goede akoestiek. Een extra dimensie geven aan een groen kunstwerk als deze? Voeg jouw logo toe, verlicht of onverlicht. Wedden dat het een wauw-beleving oplevert bij je bezoekers?

In samenwerking met De Verticale Tuinman leveren wij de mooiste groene kunstwerken!

Naast duurzaam materiaal ook een duurzame signpartner?

Reclasign maakt doelbewuste keuzes die zowel goed zijn voor het milieu, als voor de kwaliteit van ons werk. Zo hebben wij een zelfvoorzienend en gasloos bedrijfspand. Maar ook onze printers en materialen hebben een duurzaam karakter. Wij maken zo veel mogelijk gebruik van milieuvriendelijke inkten en energie zuinige printtechnieken. We minimaliseren onze hoeveelheidafval, door deze zorgvuldig en gescheiden af te voeren. Ook krijgt veel van ons restmateriaal een tweede leven doordat wij deze afgeven aan scholen. Benieuwd naar hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen? Neem contact met ons op, dan voorzien we je graag van een advies op maat!

Meer blogs

Reviews van onze klanten

Onze onafhankelijke reviews worden verzameld via:

NEEM #CONTACT MET ONS OP!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat.

Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Offerte aanvragen

Dank je wel! Je aanvraag is ontvangen. We nemen spoedig contact op.
Oops! Er ging iets mis met het invullen van het formulier
Neem #contact met ons op!

Meer informatie of direct een prijs nodig? Bel of mail ons!

Daag onze signmakers maar uit!

Bel direct op dit nummer

Selina Free D Sign