Het hybride kantoor: transformeer jouw pand tot clubhuis!

Het hybride kantoor: transformeer jouw pand tot clubhuis!

Hybride kantoor? 5 interieur tips om van jouw bedrijf een clubhuis te maken!

Na Corona is het wel duidelijk: thuiswerken is voor vele bedrijven een blijvertje. De verwachting is dat medewerkers twee tot drie dagen vanuit huis blijven werken en de overige dagen weer naar kantoor gaan. Wat betekent deze hybride werkwijze? Het kantoor wordt de plek voor sociaal contact, overleg of om te sparren met elkaar. Kortom; het kantoor zal moeten aanvoelen als een clubhuis. Hoe kun je het gevoel van teamspirit versterken? En creativiteit plus productiviteit bevorderen? In deze blog geven wij jou 5 tips om van jouw bedrijfspand een clubhuis te maken!

Een clubhuis? De plek voor sociaal contact en om te sparren. Maar vooral: dé plek waar je jouw medewerkers motiveert en bovenal trots maakt onderdeel te zijn van het team.

1. Direct zichtbare kernwaarden voor je klant aan de wand!

Waar sta je voor als bedrijf? En wat is de reden dat klanten voor jou kiezen? Kernwaarden spelen een belangrijke rol in het succes van je bedrijf. Belangrijk is het dat medewerkers hiervan op de hoogte zijn en dit naleven in de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden. De kracht van herhaling doet zijn werk. Laat je kernwaarden terugkomen in het interieur van je bedrijfspand. Hoe je dat doet? Begin eens met de meest geziene wand in het pand. Bijvoorbeeld bij de entree, in de kantine of bij de werkplekken. Bepaal de woorden of zinnen en voorzie de wand van wanddecoratie. Je kunt letters maken van stickers of meeprinten op behang. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor 3D letters (freesletters).

Freesletters statement wall kernwaarden
Freesletters geven een extra accent op jouw kernwaarden.
Ook kun je kernwaarden meeprinten op fotobehang.

2. Zorg voor flexibele werk- en belruimtes met roomdividers

Het hybride kantoor beschikt over flexplekken zodat de ruimte slim benut kan worden. Deel een ruimte in met akoestische roomdividers of scherm een werkplek af met een scheidingswand tussen bureaus (deskdivider). De twee voordelen? Je kunt dividers volledig personaliseren in jouw huisstijlkleuren, prints en foto's. Ook zorgt het geluiddempende materiaal voor een goede akoestiek. Prettig wanneer wat je met meerdere personen in één ruimte (telefoon)gesprekken voert.

Geluiddempende roomdividers delen een grote ruimte op in flexplekken met goede akoestiek.

3. Breng over, die identiteit!

Een beeld spreekt meer dan 1000 woorden. Kies voor de mooiste prints in jouw interieur. Mogelijk zowel op de wanden als de vloeren, plafonds en glazen wanden. Wat dacht je van een fotoreeks uit de historie van je bedrijf? Of de grootste projecten welke je team de aflopen jaar heeft uitgevoerd? Maak medewerkers trots op het feit dat ze een deel uitmaken van jouw bedrijf. Handig: door te kiezen voor eenvoudig verwisselbare wanddecoratie (lees: decoframes) kan je dit jaarlijks eenvoudig aanpassen. Kwestie van een nieuw peesdoek en spannen maar.

Een rijke geschiedenis.. communiceer deze! En zet ze in het zonnetje met extra verlichting :-)
De vestigingsplaats is een vaak benoemd onderdeel van de bedrijfsidentiteit..

4. Meer productiviteit? Zorg voor sfeer!

Het is bewezen: inspirerende wanddecoratie heeft een positieve invloed op de productiviteit van medewerkers.  Zeker in een grote open ruimte zorgen elementen als wandframes of fotobehang voor een intieme sfeer. En dat zorgt weer voor meer onderlinge communicatie en betrokkenheid.

Wil jij sfeer geven aan een grote oppervlakte die geschikt is voor behang? Dan is fotobehang een goede optie! Het voordeel aan behang is de stevige oppervlakte en het naadloze eindresultaat. Natuurlijk kun je naast een mooie foto ook kiezen om een kunstwerk, print of kleur te laten printen op behang.

5. Meer concentratie? Keep it green!

Een groene werkomgeving draagt bij aan een betere gezondheid. Natuurlijk zijn planten altijd een goed idee. Maar ook het simuleren van de natuur zorgt voor een positief effect. Bijvoorbeeld door foto’s en elementen uit de natuur gebruiken in wanddecoratie, of door meubels te wrappen in houtlook folie. Zo ontstaat een nóg groter effect op de productiviteit. De mens is immers geprogrammeerd om in de natuur te leven. Het zorgt ervoor dat we ons beter kunnen concentreren en heeft een positief effect op de gemoedstoestand. Win-win dus!

In samenwerking met de Verticale Tuinman creeeren wij de mooiste groenwanden met signing!

Jouw pand tot clubhuis transformeren?

Waar wacht je nog op? Transformeer jouw pand tot clubhuis, we helpen je graag! Het samenstellen van een kloppend en vooral uniek concept is wat wij het liefste doen. We bespreken je wensen en gaan aan de slag met een ontwerp op maat. We hebben inmiddels de nodige ervaring en weten wat er allemaal kan, en wat er allemaal werkt. Benieuwd naar wat mogelijk is? We lopen graag een rondje met je door je pand om een (vrijblijvend) advies te geven over optimale setting!

Meer blogs

Reviews van onze klanten

Onze onafhankelijke reviews worden verzameld via:

NEEM #CONTACT MET ONS OP!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat.

Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Offerte aanvragen

Dank je wel! Je aanvraag is ontvangen. We nemen spoedig contact op.
Oops! Er ging iets mis met het invullen van het formulier
Neem #contact met ons op!

Meer informatie of direct een prijs nodig? Bel of mail ons!

Daag onze signmakers maar uit!

Bel direct op dit nummer

Selina Free D Sign