Een print in jouw interieur: welk type wanddecoratie gebruik je?

Een print in jouw interieur: welk type wanddecoratie gebruik je?

Verschillende materialen wanddecoratie voor de perfecte wandprint op iedere ondergrond? Je leest het in deze blog!

Wanneer opdrachtgevers zeggen "En op deze wand mag een leuke print komen!" beginnen onze hersenen te kraken.  Er zijn namelijk veel manieren om jouw wand te voorzien van een toffe print. Hoe weet je of je wand geschikt is voor wanddecoratie? En welk type en materiaal van wanddecoratie kun je hiervoor gebruiken? In deze blog lees je alles over de verschillende materialen wanddecoratie passende bij iedere ondergrond!

Afhankelijk van de ondergrond en de gewenste uitstraling kiezen wij het perfecte materiaal voor jouw wanddecoratie. Grofweg kunnen wanden onafgewerkt, gestuct, opgebouwd uit panelen, of voorzien van glasvezel behang zijn. Voor iedere ondergrond zijn er verschillende bijpassende wanddecoratie materialen geschikt.

Wandfolie

Wil je kleinere gladde oppervlaktes extra sfeer geven? Maak een statement in jouw ruimte door gebruik te maken van wandfolie. Deuren, kasten, wandpanelen en zelfs liften, zolang de ondergrond maar glad is. Door deze te beplakken met folie wordt een saaie oppervlakte getransformeerd tot sfeermaker. Wandfolie is in alle kleuren en ontwerpen te printen. Je kunt de standaard folie lamineren met glanzend of mat laminaat. Ook is het mogelijk om voor textielfolie met canvasstructuur te gaan, wat nét dat beetje meer warmte geeft.

Zelfklevend wandtextiel, strak en sfeervol!

Airtex

Naadloos fotobehang, ook wel Airtex. Een complete wand wordt met één naadloze visual bekleed. Een indrukwekkend aanbrengproces. Maar.. Het resultaat valt en staat met de ondergrond. Hoe vlakker de ondergrond, hoe egaler het resultaat. Daarom is fotobehang een perfecte optie bij gestucte muren. Fotobehang kan tot 3,20 meter breed, tot in tientallen meters lang naadloos worden geleverd. Het materiaal is brandvertragend en de print krasvast. Natuurlijk kun je naast een mooie foto ook kiezen om een kunstwerk, print of kleur te laten printen op behang.

Naadloos fotobehang is 100% maatwerk. Altijd! 

Akoestisch behang

Heb je wel eens gedacht aan akoestisch behang voor jouw kantoorruimte? Dit behang staat ook wel bekend als de geluiddempende variant van glasweefselbehang. Akoestisch behang is voorzien van een extra dikke rug met geluidsabsorberend foam, wat harde geluidsgolven neutraliseert.

Akoestisch behang maakt van iedere ruimte een prettige werkomgeving.

Textielframes

Zijn jouw muren onafgewerkt en dus niet geschikt voor behang of wandfolie? Een Decoframe (ook wel wandframe of peesdoekframe) biedt uitkomst! Een Decoframe is een aluminium frame met een textieldoek met siliconen pees wat op de muur bevestigd wordt. Een Decoframe kan hangen als schilderij; er hoeft dus niet geboord te worden. Naast dat Decoframes op ieder type muur geplaatst kunnen worden heeft dit type wanddecoratie nog meer voordelen. Je kunt het doek eenvoudig verwisselen én je kunt ze voorzien van inwendige verlichting of akoestisch materiaal.

(verlichte) decoframes zijn eevoudig te verwisselen.

Wall tattoo: inföhnbare folie

Een saaie muur, pilaar, tegelwand of welke oppervlak dan ook? Maak er een blikvanger van met vervormbare wrapping folie. Een visual wordt geprint op folie en vervolgens ingeföhnd op de muur. De folie is op de muur nagenoeg onzichtbaar, waardoor de structuur van de ondergrond behouden blijft. Dit zorgt voor muurschildering effect. In tegenstelling tot wanddecoratie als behang is een Wall-tattoo op vrijwel iedere ondergrond aan te brengen. Van keramische tegels, bakstenen, fijne of grof gestucte wanden, beton en vliesbehang tot houten of metalen panelen!

Van saaie muur tot muurschildering. Wall tattoos zijn ultiem!

Wanddecoratie in jouw bedrijfsinterieur: waarom?

Gave prints en foto's geven karakter aan jouw interieur. Ze laten jouw huisstijl, geschiedenis of identiteit terugkomen. En dat maakt de beleving binnen jouw pand compleet. Maar het interieur doet ook veel voor de mensen die er werken. Onderzoek wijst uit; de inrichting van een kantoorruimte heeft een positieve invloed op productiviteit en werkplezier.

Maar er is meer.. Maak jouw bedrijfsinterieur compleet met een indoor tekst/logo of ga voor een prachtige print op de  ramen en glazen deuren. Benieuwd naar de optimale setting voor jouw bedrijf? Laat ons een rondje lopen door je pand. Samen komen we zo, eenvoudig en snel, tot een eyecatcher! 

Waar wacht je nog op? Neem contact met ons op.

Meer blogs

Reviews van onze klanten

Onze onafhankelijke reviews worden verzameld via:

NEEM #CONTACT MET ONS OP!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat.

Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Offerte aanvragen

Dank je wel! Je aanvraag is ontvangen. We nemen spoedig contact op.
Oops! Er ging iets mis met het invullen van het formulier
Neem #contact met ons op!

Meer informatie of direct een prijs nodig? Bel of mail ons!

Daag onze signmakers maar uit!

Bel direct op dit nummer

Selina Free D Sign