5 tips voor het perfecte bouwhekdoek in het evenementenseizoen

5 tips voor het perfecte bouwhekdoek in het evenementenseizoen

Bouwhekdoeken zijn ideaal voor het overbrengen van een tijdelijke boodschap, het aankleden van een evenement of het definiëren van een buitenterrein!

Op zoek naar een snelle en effectieve manier om je boodschap te verspreiden op buitenlocaties? Dan hebben we het over bouwhekdoeken, ook wel bekend als hekbanners. Of het nu gaat om een bouwplaats, festivalterrein of beurs. Overal waar bouwhekken staan, liggen kansen om gezien te worden. Bouwhekdoeken zijn het perfecte reclamemiddel voor het evenementenseizoen, ideaal voor het overbrengen van een tijdelijke boodschap, het aankleden van een evenement of het definiëren van een buitenterrein.

1) Kies de juiste boodschap

Een van de meest krachtige aspecten van bouwhekdoeken is dat ze zelden alleen komen. Ze kunnen elkaar versterken door herhaling, maar ze lenen zich ook uitstekend voor een reeks verschillende prints om een verhaal te versterken. Door verschillende doeken op als reeks op bouwhekken te plaatsen, kun je de aandacht van het publiek langer vasthouden en een blijvende indruk achterlaten.

Een reeks aan bouwlekdoeken vertelt een verhaal aan voorbijgangers!

2) De perfecte afmeting voor een strakke fit

Ben je op zoek naar een een standaard bouwhekdoek? Deze heeft normaal gesproken een formaat van 335 x 175 cm en wordt het afgewerkt met ringen om de 30 cm. Omdat een bouwhek nooit 100 procent recht is adviseren wij altijd een formaat van 330 x 170 cm, zodat het doek er nét even strakker inzit. Natuurlijk is maatwerk ook mogelijk, dus als je een afwijkend formaat nodig hebt, is dat geen enkel probleem!

3) Geef je banner een duurzaam karakter

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, kiezen steeds meer opdrachtgevers ervoor om bouwhekdoeken een tweede leven te geven. Zo hebben we bijvoorbeeld opdrachtgevers gezien die de gebruikte doeken hebben gerecycled tot shoppers (tassen) die dienen als relatiegeschenken. Een fantastisch voorbeeld van hoe een simpel reclamemiddel kan bijdragen aan een circulaire economie! Daarbij is het ook mogelijk om een duurzaam karakter aan je doeken te geven door deze te bestellen in een PVC-vrije variant wat de doeken beter te recyclen maakt.

4) Kies het juiste materiaal

Op het gebied van materiaal is er een overvloed aan keuzes. Kies voor een voordelig PVC reclamedoek, een blockout doek met dubbelzijdig bedrukking, ga voor duurzaam met een 100% recyclebare variant of kies voor een winddoorlatend Meshdoek. Dat laatste wordt toegepast in de meeste gevallen. De open structuur van Mesh zorgt ervoor dat de hekken blijven staan bij stormachtig weer.

5) Houd rekening met leesbaarheid!

Een van de meest gemaakte fouten bij het bestellen van hekdoeken? Slechte leesbaarheid door een ontwerp met te weinig contrast en te kleine letters. Typisch een gevalletje van een gemiste kans. Vooral bij gebruik van Mesh doek adviseren wij door de open structuur om rekening te houden met leesbaarheid. Kies op de plekken waar tekst komt voor een hoog contrasterende achtergrond met effen kleur.

Klaar voor het evenementenseizoen?

Bouwhekdoeken zijn niet alleen een snelle manier om je boodschap te verspreiden, maar ze bieden ook flexibiliteit, duurzaamheid en een scala aan mogelijkheden voor creatieve expressie. Wil je jouw boodschap laten opvallen? Laat ons weten waar je jouw doekenreeks voor wil gebruiken en wij maken geheel vrijblijvend een offerte op maat, inclusief een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke resultaat. Dus, waar wacht je nog op? Maak van jouw evenement, bouwplaats of beurs een onmiskenbare blikvanger met bouwhekdoeken! Vul simpelweg het contactformulier in of stuur ons een e-mail, we reageren snel. Altijd!

Van bouwhek tot XXL geveldoeken; Reclasign is dé fullservice specialist!

Meer blogs

Reviews van onze klanten

Onze onafhankelijke reviews worden verzameld via:

NEEM #CONTACT MET ONS OP!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat.

Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Offerte aanvragen

Dank je wel! Je aanvraag is ontvangen. We nemen spoedig contact op.
Oops! Er ging iets mis met het invullen van het formulier
Neem #contact met ons op!

Meer informatie of direct een prijs nodig? Bel of mail ons!

Daag onze signmakers maar uit!

Bel direct op dit nummer

Selina Free D Sign