7 tips voor een opvallende beursstand of beurswand

7 tips voor een opvallende beursstand of beurswand

Een beursdeelname is dé kans om je merk te laten zien en nieuwe klanten aan te trekken. Maar met de concurrentie om aandacht moet je natuurlijk opvallen! Een unieke en slimme beursstand kan het verschil maken. Hieronder geven we je 7 praktische tips om je beursstand onvergetelijk te maken.

1. Denk aan de afmetingen voor hergebruik

Overweeg je om je beursstand vaker te gebruiken? Houd dan rekening met standaard afmetingen. Veel beursorganisatoren hanteren een maximale hoogte van 2,5 meter voor beurswanden. Deze hoogte zorgt voor een intieme sfeer zonder het zicht te blokkeren. Door voor gangbare maten te kiezen, kun je de onderdelen van je stand eenvoudig hergebruiken op andere beurzen. Zorg er ook voor dat de visuele boodschap op je stand tijdloos is, zodat deze meerdere keren gebruikt kan worden.

2. Kies voor verwisselbare elementen

Wil je je beursstand flexibel houden en aanpasbaar voor verschillende evenementen? Gebruik dan decoframes of textielframes. Deze frames maken het eenvoudig om de visuals te vervangen door nieuwe, bijvoorbeeld bij een herlancering van een product of nieuwe campagne. Je kunt zelfs kiezen voor verlichte frames om je stand extra op te laten vallen.

Inhaken op verandering

Relatief nieuw in de markt is het inhaaksysteem, waarbij alle freesbare plaatmaterialen aan een paalsysteem worden gekoppeld. Dit door de plaat aan de zij-, boven- of onderzijde uit te frezen in haken. Denk aan gepersonaliseerde (vormvrije) wandpanelen, menuborden en bewegwijzering. Maar ook zeepdispensers en televisies kunnen worden ingehaakt. Super snel en makkelijk te monteren. Binnen enkele minuten bouw je eenvoudig een complete beursstand op!

3. Creëer een warme en huiselijke sfeer

Beursstands kunnen soms kil aanvoelen door het gebruik van kunstlicht en kunststof materialen. Breng sfeer in je stand met interieurfolie die de look & feel van hout, steen of textiel nabootst. Een eenvoudige balie of kast kan zo in een handomdraai worden omgetoverd tot een warme eyecatcher. Dit geeft bezoekers een aangenaam en huiselijk gevoel, wat bijdraagt aan een positieve merkervaring.

4. Denk aan je POS-materiaal

Zorg voor ruimte waar je jouw producten, flyers en giveaways kunt stallen. Bijvoorbeeld door een op maat gemaakte display of balie. Strak van kunststof of extra duurzaam door gebruik te maken van multiplex of golfkarton.

5. Kies een eyecatcher die blijft hangen

Om de aandacht van bezoekers te trekken, heb je een opvallend element nodig. Dit kan een wandvullende print zijn of een verlicht logo. Maar denk ook out-of-the-box! Overweeg bijvoorbeeld een gigantische kubus of ballon boven je stand die van veraf zichtbaar is. Hoe unieker en opvallender, hoe beter bezoekers je stand zullen onthouden.

6. Maak van je stand een hotspot

Een drukbezochte stand is vaak een stand waar bezoekers iets kunnen ervaren of halen. Wees creatief! Creëer een koffiecorner, serveer mini-cocktails, of bied een laadstation aan waar bezoekers hun apparaten kunnen opladen. Door een ontspannen sfeer te creëren, trek je mensen aan en geef je ze een reden om langer te blijven. Dit verhoogt de kans op waardevolle gesprekken.

Interactie is key: Zorg dat er wat te beleven valt op jouw stand! 

7. Schakel een expert in

Of je nu een groot of klein budget hebt, het inschakelen van een expert voor je beursstand kan het verschil maken. Bij Reclasign helpen we je met het ontwerpen en realiseren van een stand die perfect aansluit op jouw doelen. Of het nu gaat om een stand die hergebruikt kan worden of een eenmalig opvallend ontwerp, wij staan voor je klaar. Na een proefopstelling in onze werkplaats zorgen we voor een vlekkeloze opbouw en afbouw op locatie. Zo hoef jij je alleen maar te focussen op je beursdeelname.

Vraag naar onze mogelijkheden of vraag een offerte aan. We hebben ervaring en denken graag met je mee, geheel vrijblijvend uiteraard. Heb je een idee, maar lijkt dit onmogelijk? Neem juist dan contact op. We kijken er naar uit ;-)

Contact ons direct

Meer blogs

Reviews van onze klanten

Onze onafhankelijke reviews worden verzameld via:

NEEM #CONTACT MET ONS OP!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat.

Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Offerte aanvragen

Dank je wel! Je aanvraag is ontvangen. We nemen spoedig contact op.
Oops! Er ging iets mis met het invullen van het formulier
Neem #contact met ons op!

Meer informatie of direct een prijs nodig? Bel of mail Beau!

Daag onze signmakers maar uit!

Bel mij direct op dit nummer

Selina Free D Sign