7 tips voor een opvallende beursstand of beurswand

7 tips voor een opvallende beursstand of beurswand

We mogen weer naar de beurs! Heb jij jouw bedrijf al aangemeld voor een stand? Een plek op de beurs biedt kansen om nieuwe klanten te winnen en binden aan jouw bedrijf. En daarvoor moet je natuurlijk flink opvallen. Beursstands bepalen het succes. Slim in hergebruik en uniek in zijn soort: dat zal iedere beursstand moeten zijn. In deze blog geven wij jou 7 tips om terug naar de beurs met een opvallende Beursstand te gaan.

1. Houd rekening met de afmeting van je beurswanden in verband met hergebruik

Wil je de stand of onderdelen hiervan opnieuw hergebruiken? Kies voor gangbare maten en houdt hiermee rekening in de boodschap welke je op de stand of wanden plaatst. Vaak wordt voor de hoogte afmeting van een beurswand zo'n 2,5 meter aangehouden. Dit omdat je vanaf deze hoogte een intimiteit creëert in jouw beursstand. Het is aan te raden om je wanden niet veel hoger te maken wanneer je de beurswand vaker wilt inzetten. Dit omdat sommige beurzen een maximale beurswandhoogte hanteren.

2. Houd rekening met verwisselbaarheid

Afhankelijk van de wens om de prints op je stand te veranderen kies je de materialen van je beursstand. Door gebruik te maken van decoframes, ook wel textielframes genoemd, kun je jouw boodschap eenvoudig verwisselen. De doeken worden namelijk gespannen in een frame. Mocht je iets anders willen doe je er zo een nieuwe in. Decoframes kunnen extra stralen door deze aan de binnenzijde te voorzien van verlichting.

Inhaken op verandering

Nieuw in de markt is het inhaaksysteem, waarbij alle freesbare plaatmaterialen aan een paalsysteem worden gekoppeld. Dit door de plaat aan de zij-, boven- of onderzijde uit te frezen in haken. Denk aan gepersonaliseerde (vormvrije) wandpanelen, menuborden en bewegwijzering. Maar ook zeepdispensers en televisies kunnen worden ingehaakt. Super snel en makkelijk te monteren. Binnen enkele minuten bouw je eenvoudig een complete beursstand op!

3. Maak het huiselijk

Kunstmatig licht en kunststof materialen maken dat beursstands kunnen worden ervaren als een kille plek. Maak het warm het huiselijk door gebruik te maken van interieurfolie. Deze folie heeft de uitstraling plus reliëf van materialen als hout, steen, of textiel. Een saaie, steriele kast of balie wordt moeiteloos omgetoverd tot een houten variant.

4. Denk om je POS materiaal

Zorg voor ruimte waar je jouw producten, flyers en giveaways kunt stallen. Bijvoorbeeld door een op maat gemaakte display of balie. Strak van kunststof of extra duurzaam door gebruik te maken van multiplex of golfkarton.

5. Kies voor een passende eyecatcher

Zorg voor een uniek element in of rondom je beursstand. Een object waaraan bezoekers jouw stand vanaf een afstand aan kunnen herkennen. Of het nu een wandvullende print is of een verlicht  logo aan de wand. Effectieve eyecatchers bevinden zich in de lucht. Kies bijvoorbeeld voor een gigantische kubus zwevend boven de stand.

6. Maak van jouw beursstand een hotspot

Hoe stom het ook klinkt, de best bezochte beursstands zijn de stands waar iets te halen valt. Wees creatief, en kies voor een knipoog naar jou bedrijf. Creëer een koffie corner, serveer mini (virgin) cocktails of laat bezoekers zichtzelf en apperatuur "rechargen" met een laadstation lounge.

7. Schakel een expert in

Budget & beursdoel bepalen de samenstelling van je beurstand of beurswand. Reclasign kan je hierin adviseren.  Wat is je doel en wil je bereiken met je deelname aan de beurs? Wat zijn de afmetingen waaraan de stand moet voldoen? Moet de stand vaker ingezet kunnen worden? Allemaal vragen waar we samen antwoord op gaan geven, waarna wij aan de slag gaan met een ontwerp. Goedgekeurd? In een handomdraai maken we dan een duurzame, effectieve en efficiënte beursstand. Na een proefopstelling in onze eigen werkplaats, bouwen onze signmakers de stand op én af op locatie.  Zo is opvallen op de beurs een koud kunstje!

Vraag naar onze mogelijkheden of vraag een offerte aan. We hebben ervaring en denken graag met je mee, geheel vrijblijvend uiteraard. Heb je een idee, maar lijkt dit onmogelijk? Neem juist dan contact op. We kijken er naar uit ;-)

Contact ons direct

Meer blogs

Reviews van onze klanten

Onze onafhankelijke reviews worden verzameld via:

NEEM #CONTACT MET ONS OP!

Laat ons weten wat je wensen zijn en we maken, geheel vrijblijvend, een offerte op maat met een ontwerp op schaal. Zo krijg je een goede eerste indruk van het uiteindelijke eindresultaat.

Zo af en toe op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze NWSbrief. Geen zorgen, wij houden ook niet van spam :)

Offerte aanvragen

Dank je wel! Je aanvraag is ontvangen. We nemen spoedig contact op.
Oops! Er ging iets mis met het invullen van het formulier
Neem #contact met ons op!

Meer informatie of direct een prijs nodig? Bel of mail ons!

Daag onze signmakers maar uit!

Bel direct op dit nummer

Selina Free D Sign